Preskoči na sadržaj

Rodna ravnopravnost

Objavljeno u Aktuelnosti

U srijedu 30.septembra u prostorijama Saveza slijepih Crne Gore održana je radionica „Presjek domaće i međunarodne pravne regulative iz oblasti rodne ravnopravnostiu okviru projekta „Osnaživanje slijepih žena za borbu protiv nasilja, diskriminacije i rodne ravnopravnosti“. Radionici su prisustvovali i muškarci i žene oštećenog vida, koji su imali priliku da saznaju više o Konvenciji UN o pravima OSI, Zakonu o zabrani diskriminaciji OSI, Zakonu o rodnoj ravnopravnosti, Pekinškoj deklaraciji, CEDAW, GREVIO izvještaju, Izvještaju PAPRR.

Ovo je druga od četiri radionice koje će se održati u periodu septembar-oktobar.

Treća radionica na temu „Diskriminacija žena oštećenog vida“ će biti održana u srijedu 7.oktobra.

Ciljevi projekta su:

Doprinijeti povećanju znanja osoba oštećenog vida, posebno žena o rodnoj ravnopravnosti, ljudskim pravima, nasilju i borbi protiv diskriminacije.
Raditi na osnaživanju žena i muškaraca  oštećenog vida iz Beograda, Podgorice i Tuzle kako bi se aktivnije uključili u društveni život s naglaskom na pitanja koja se njih direktno tiču.

Projekat sprovodi Udruženje građana oštećenog vida Tuzla u partnerstvu sa Gradskom organizacijom slepih Beograd i Savezom slijepih Crne Gore  u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

 

Katarina Bigović

Objavi prvi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

twenty − 12 =