Preskoči na sadržaj

OSNIVANJE SAVJETODAVNOG TIJELA ZA PRISTUPAČNOST, PUT KA SAMOSTALNOSTI OSI U GLAVNOM GRADU

Objavljeno u Aktuelnosti

U petak 25.9.2020.godine u prostorijama Saveza slijepih Crne Gore održan je inicijalni sastanak povodom realizacije projekta „Zajedno za pristupačan grad“, koji je finansijski podržan od strane Ministarstva saobraćaja i pomorstva, a sprovodi se od strane Saveza slijepih u partnerstvu sa Udruženjem mladih sa hendikepom.

Na sastanku su prisustvovali koordinatorka projekta Katarina Bigović, treneri na projektu Goran Macanović i Milenko Vojičić, zamjenica gradonačelnika GG Podgorica Slađana Vujačić, sekretar Sekretarijata za socijalno staranje Ivan Terzić, sekretarka Sekretarijata za saobraćaj Lazarela Kalezić, pomoćnica sekretara Sekretarijata za komunalne poslove, MilkaŠćepović, predstavnica PG Biroa Ivana Mugoša.

Osnovna svrha ovog projekta je dosljedna primjena i unaprjeđenje važećih pozitivno-pravnih propisa, radi povećanja nivoa pristupačnosti fizičke sredine, javnog prevoza i usluga osobama sa invaliditetom.

Koordinatorka projekta i treneri na projektu su upoznali predstavnike Glavnog grada o aktivnostima projekta i mogućnostima za kontinuiranu saradnju. Predstavili su inicijative za osnivanje savjetodavnog tijela za pristupačnost koje će raditi na lokalnom nivou, u okviru Glavnog grada Podgorice. To tijelo će prvenstveno raditi na sistemskom i planskom rješavanju pitanja pristupačnosti i bezbjednosti javnog saobraćaja za sve OSI.

Predstavnici Glavnog grada su izrazili zadovoljstvo organizovanim sastankom i izrazili spremnost za učešće u projektnim aktivnostima i dali pozitivno mišljenje na inicijativu za osnivanje savjetodavnog tijela.

Ovo je prvi korak na putu ka otklanjanju problema sa kojima se susreću OSI u Glavnom gradu Podgorici.

Koordinatorka projekta,

Katarina Bigović

Objavi prvi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

fourteen + nineteen =