Preskoči na sadržaj

Rodna ravnopravnost

Objavljeno u Aktuelnosti

U srijedu 23.septembra u prostorijama Saveza slijepih Crne Gore održana je radionica „Pol i rod, rodna ravnopravnost“ u okviru projekta „Osnaživanje slijepih žena za borbu protiv nasilja, diskriminacije i rodne ravnopravnosti“. Radionici su prisustvovali i muškarci i žene oštećenog vida, koji su imali priliku da saznaju više i prodiskutuju o razlikama između pola i roda, rodne jednakosti i rodne ravnopravnosti, a i o indeksu rodne ravnopravnosti.

Ovo je prva od četiri radionice koje će se održati u periodu septembar-oktobar.

Druga radionica na temu „Presjek domaće i međunarodne pravne regulative iz oblasti rodne ravnopravnosti“ će biti održana u srijedu 30.septembra.

Ciljevi projekta su:

Doprinijeti povećanju znanja osoba oštećenog vida, posebno žena o rodnoj ravnopravnosti, ljudskim pravima, nasilju i borbi protiv diskriminacije.
Raditi na osnaživanju žena i muškaraca  oštećenog vida iz Beograda, Podgorice i Tuzle kako bi se aktivnije uključili u društveni život s naglaskom na pitanja koja se njih direktno tiču.

Projekat sprovodi Udruženje građana oštećenog vida Tuzla u partnerstvu sa Gradskom organizacijom slepih Beograd i Savezom slijepih Crne Gore  u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

 

Katarina Bigović

Objavi prvi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

three × 4 =