Preskoči na sadržaj

Četiri godine, preko 1500 pristupačnih audio fajlova

Objavljeno u Uncategorized

Poštovani i poštovane,
Kao što vam, je poznato, Savez slijepih Crne Gore je u aprilu 2020, na dan knjige, pokrenuo aktivnost pod nazivom: Audio poezija. Riječ je o prilagođavanju poezije u audio formatu, koja je prvenstveno namijenjena osobama oštećenog vida, osobama koje ne mogu čitati standardnu štampu, ali i ukupnoj javnosti, koja preferira konzumiranje poezije posredstvom audio-vizuelnih objava.
Još jedan razlog za pokretanje ove značajne aktivnosti, bila je želja da učinimo dostupnim više poezije i poetskih djela, koja se inače u manjem obimu prilagođavaju potrebama osoba oštećenog vida. Biblioteke u zemlji i regionu, veoma malo poezije objavljuju u pristupačnim formatima i uglavnom su fokusirane na prozne sadržaje, romane i druge oblike izražavanja putem pisane riječi.
Dalje, namjera nam je takođe da animiramo mlade, manje afirmisane pjesnike i pjesnikinje, da u modernom i dobro opremljenom studiju Saveza slijepih, snime svoje pjesme u audio formatu.
S ponosom možemo istaći da smo do danas kreirali i objavili preko 1250 audio fajlova sa poetskim sadržajima, na čemu posebno zahvaljujemo volonterima i partnerima:
Ratkovićevim večerima poezije iz Bijelog Polja, Forumu mladih pisaca KIC-a iz Podgorice i Književnom klubu JU Zahumlja “Poenta poetika” iz Nikšića.
Podsjećamo da je od novembra 2020, svakog petka, sadržaj upotpunjen i sa audio bajkama za naše najmlađe, kojih ima 165, a od februara 2021, svake srijede sa audio basnama, kojih možete naći 150, a od aprila 2021, svakog ponedeljka sa audio aforizmima, njih 120.
 U ovom segmentu ističemo saradnju sa EU Info centrom, kao i sa čarobnim svijetom “Čigrališta”, te aforističarkom Radojkom Draganić.
Našoj želji da učinimo pristupačnim više poezije i poetskih djela, bajki, basni, aforizama, koje se inače u manjem obimu prilagođavaju zahtjevima osoba oštećenog vida pridružili su se mnogi, na čemu im ovim putem posebno zahvaljujemo.
Nakon uspješne četiri godine, nastavljamo posvećeno i predano da radimo na dijeljenju audio riječi pristupačnih najširem auditorijumu.
Posjetite:
103936691300761/posts/,
S poštovanjem,

Objavi prvi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

18 + four =