Preskoči na sadržaj

1500 AUDIO FAJLOVA POETSKOG SADRŽAJA NA KANALU AUDIO POEZIJA

Objavljeno u Aktuelnosti

Poštovani i poštovane,

Kao što vam je poznato, Savez slijepih Crne Gore je u aprilu 2020, na dan knjige, pokrenuo aktivnost pod nazivom: Audio poezija. Riječ je o prilagođavanju poezije u audio formatu, koja je prvenstveno namijenjena osobama oštećenog vida, osobama koje ne mogu čitati standardnu štampu, ali i ukupnoj javnosti, koja preferira konzumiranje poezije posredstvom audio-vizuelnih objava.

S ponosom možemo istaći da smo do danas kreirali i objavili preko 1500 audio fajlova sa poetskim sadržajima, na čemu posebno zahvaljujemo volonterima i partnerima: Ratkovićevim večerima poezije iz Bijelog Polja, Forumu mladih pisaca KIC-a iz Podgorice iKnjiževnom klubu JU ZahumljaPoenta poetikaiz Nikšića.

Podsjećamo da je od novembra 2020, svakog petka, sadržaj upotpunjen i sa audio bajkama za naše najmlađe, kojih je ukupno 116 objavljeno; od februara 2021, svake srijede sa audio basnama, kojih je ukupno objavljeno 103; a od aprila 2021, svakog ponedeljka sa audio aforizmima, ukupno objavljena 82. U ovom segmentu ističemo saradnju sa EU Info centrom, kao i sa čarobnim svijetomČigrališta”. Saradnja je uspostavljena sa Udruženjem crnogorskih pisaca za djecu mlade, te se tako od 2022. objavljuje i sadržaj časopisa Osmijeh. Izdavačka kuća Zlatna goratakođe je jedan od partnera, čija bajka Zelena šuma je prilagođena u audio formatu i na Brajevom psmu. Tokom 2022, radilo se na prilagođavanju bajki, zbirki pjesama, ističemo zbirku poezijeVrteška čuda, autora Goran Milica Radojičić.
Kako saznajemo, audio materijali se koriste na mnogim događajima, u predškolskim i školskim ustanovama, te i u okviru vannastavnih aktivnosti što nas posebno raduje.

Našoj želji da učinimo pristupačnim više poezije poetskih djela, bajki, basni, aforizama, koje se inače u manjem obimu prilagođavaju zahtjevima osoba oštećenog vida pridružili su se mnogi drugi, na čemu im ovim putem posebno zahvaljujemo.

Nastavljamo posvećeno i predano da radimo na dijeljenju audio riječi pristupačnih najširem auditorijumu, a ako želiš da se pridružiš, slobodno nas kontaktiraj.

Tekst na engleskom jeziku možete pogledati i preuzeti u nastavku – 1500 audio files

Posjetite naše kanale komunikacije:

YOUTUBE KANAL: https://www.youtube.com/channel/UCdvyiF17qzsPiDqC315IcXA,

FACEBOOK STRANICU: https://www.facebook.com/pg/Audio-poezija-103936691300761/posts/,

INSTAGRAM STRANICU: https://instagram.com/audiopoezija?igshid=160a7uuc0uo4q.

S poštovanjem,

Savez slijepih Crne Gore

Objavi prvi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

11 − seven =