Preskoči na sadržaj

Objavljeno u Aktuelnosti

U izvještajnom periodu, uprkos tome što se naša država suočila sa ozbiljnom epidemijom novog korona virusa Covid 19, realizovane su mnogobrojne aktivnosti koje su uticale na organizaciono i kadrovsko jačanje, kako Stručne službe Saveza tako i razvijanje kapaciteta u područnim organizacijama. Ovo je izuzetno važan aspekt našeg rada, jer smo na taj način stvorili dodatne uslove da obezbjeđujemo sredstva za realizaciju zacrtanih ciljeva. U proteklih nešto više od 10 mjeseci naše aktivnosti su realizovane u najrazličitijim oblastima djelovanja, a sve u namjeri da kvalitet života osoba oštećenog vida, naših članova i članica bude što bolji, bez obzira na njihove životne okolnosti, ili lična svojstva, osobine, interesovanja, opredjeljenja, ili životni standard. Rukovođeni tim ciljem konkurisali smo na najrazličitijim konkursima, kako domaćim, tako i inostranim. Na taj način ne utičemo samo na promijenu svijesti naših građana i građanki, već i stvaramo prostor da i sami donatori prilikom kreiranja uslova njihovih konkursa aktivnije počnu razmišljati o konkretnim i aktuelnim potrebama zajednice osoba oštećenog vida.
Nastavili smo sa realizacijom aktivnosti koje u kontinuitetu sprovodimo već više decenija, a koje se odnose na organizovanje sportskih i šahovskih takmičenja, organizovanjem odmora za članstvo pod povlašćenim uslovima, organizovanje događaja kojima obilježavamo značajne datume. Organizovali smo razne konferencije, okrugle stolove, edukativne- informativne radionice, seminare i obuke itd.
Sem navedenog, naročitu pažnju smo posvetili radu na unaprijeđivanju uslova za obrazovanje i zapošljavanje, što je svakako bitno za stvaranje ravnopravnog položaja osoba oštećenog vida i u drugim oblastima života.

Cijeli izvještaj o radu Saveza slijepih Crne Gore za 2021. godinu možete pročitati i preuzeti u nastavku – Izvještaj o radu Saveza slijepih CG za 2021. godine

Objavi prvi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

9 − 7 =