Preskoči na sadržaj

OBEZBJEDIMO SPORTISTIMA S INVALIDITETOM USLOVE ZA POSTIZANJE JOŠ BOLJIH REZULTATA

Objavljeno u Aktuelnosti

Goalball je tipičan Paraolimpijski sport, osmišljen za osobe oštećenog vida.
Nino: “Stvarno jedna velika pobjeda nad jednom velikom ekipom iz Njemačke, bila je baš utakmica dobra, neizvjesna, rezultatska klackalica, ali mislim da smo dominirali, od početka do kraja i stvarno ovakvu ekipu dovesti da cijelo vrijeme gubi je stvarno velika stvar.”
Nikola Nikolić, goalball trenira od 2014 godine. Godinu kasnije, postao je član goalball kluba Nikšić, a sada je član Goalball reprezentacije Crne Gore.
Nino: “Da bi postigao najveće rezultate u Goalballu, potrebno je dosta rada, odricanja, volje, želje i da voliš to što radiš.”
Crnogorski golbalisti danas se nalaze u samom vrhu evropskog goalballa, zahvaljujući plasmanu i opstanku u A diviziji. Ovakav uspjeh nije bilo lako postići, budući da su se, naročito na početku suočavali sa mnogo izazova.
Nino: “Naš put u početku je bio veoma težak, izazovan, ali ujedno i zanimljiv. Uslovi u početku nisu bili baš na zavidnom nivou, ali kako smo popravljali uslove, tako smo i postizali dobre rezultate.”
Sjajni rezultati doprinijeli su njihovoj snažnijoj motivaciji da se bore za stvaranje što boljih uslova u kojima će trenirati i nizati nove uspjehe. Osim goalballa, Nikola se bavi i Paraatletikom, odnosno bacanjem diska. O tome koliko je uspješan i u ovoj disciplini, najbolje govori podatak da je 2019. godine čak sedam puta oborio lični rekord.
Nino: “Najbitniji je pristup prema tome čime se baviš i dobra organizacija. Ako to što radiš, radiš profesionalno i odgovorno, rezultati će doći.”
Bavljenje sportom, Nikoli je donijelo brojne benefite.
Nino: “Prijatelje, putovanja, radost i još mnogo toga. Privilegija je biti sportista.”
Državne institucije uspješno sarađuju sa Paraolimpijskim komitetom Crne Gore i daju podršku Paraolimpijcima, ali prostora za napredak, svakako i dalje ima.
Nino: “Mislim da ima još dosta prostora za poboljšanje statusa paraolimpijaca, kao i za poboljšanje uslova za trening, kako bi se došlo do još boljih rezultata.”
Sport je borba, konstantan rad na sebi i želja za napretkom iz dana u dan. Sport je socijalizacija, nauka, vaspitanje, život.

Video spot o Nikoli Nikoliću možete pogledati u nastavku – https://www.youtube.com/watch?v=pTyNKbd0UiY&t=50s

Objavi prvi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

three × 2 =