Preskoči na sadržaj

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – AUDIO BAJKE

Objavljeno u Aktuelnosti

Poštovani i poštovane,

U sedmici od 19-23. aprila, Savez slijepih Crne Gore obilježava godinu dana od pokretanja aktivnosti pod nazivom: Audio poezija. Kao što je poznato, riječ je o prilagođavanju poezije u audio formatu, koja je prvenstveno namijenjena osobama oštećenog vida, osobama koje ne mogu čitati standardnu štampu, ali i ukupnoj javnosti, koja preferira konzumiranje poezije posredstvom audio-vizuelnih objava.

Osim poezije, s ponosom možemo istaći da je sadržaj tokom prethodnih 365 dana dopunjen bajkama i basnama.

Od novembra 2020, tačnije od petka 6. novembra, sadržaj je upotpunjen sa audio bajkama za naše najmlađe. Svakog petka, na našem kanalu je objavljivana po jedna nova bajka u audio formatu, a tako će biti nastavljeno i ubuduće.

Našoj želji, cilju, da učinimo pristupačnim više poezije i poetskih djela, bajki, basni, koje se inače u manjem obimu prilagođavaju za osobe koje ne mogu čitati standardnu štampu, osobama oštećenog vida pridružili su se mnogi, a u segmentu bajki, posebna zahvalnost za rad volontera,

EU Info centar, koji je ustupio evropske bajke kreirane u okviru kampanje “EU na dlanu” i čarobni svijet “Čigrališta”. Na našem kanalu objavljene su 24 bajke, koje možete poslušati putem naših kanala:

youtube kanal: https://www.youtube.com/channel/UCdvyiF17qzsPiDqC315IcXA,
facebook stranicu: https://www.facebook.com/pg/Audio-poezija-103936691300761/posts/,
instagram stranicu: https://instagram.com/audiopoezija?igshid=160a7uuc0uo4q .

S poštovanjem.

Objavi prvi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

seven + 17 =