Preskoči na sadržaj

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – AUDIO BASNE

Objavljeno u Aktuelnosti

Poštovani i poštovane,

U sedmici od 19-23. aprila, Savez slijepih Crne Gore obilježava godinu dana od pokretanja aktivnosti pod nazivom: Audio poezija. Kao što je poznato, riječ je o prilagođavanju poezije u audio formatu, koja je prvenstveno namijenjena osobama oštećenog vida, osobama koje ne mogu čitati standardnu štampu, ali i ukupnoj javnosti, koja preferira konzumiranje poezije posredstvom audio-vizuelnih objava.
Osim poezije, s ponosom možemo istaći da je sadržaj tokom prethodnih 365 dana dopunjen bajkama i basnama.
Od februara 2021, tačnije od srijede 17.februara, sadržaj na youtube kanalu i društvenim mrežama je upotpunjen sa audio basnama. Svake srijede, na našem kanalu je objavljivana po jedna nova basna u audio formatu, a tako će biti nastavljeno i ubuduće.
Našoj želji, cilju, da učinimo pristupačnim više poezije i poetskih djela, bajki, basni, koje su inače u manjem obimu prilagođavaju za osobe koje ne mogu čitati standardnu štampu, osobama oštećenog vida pridružili su se mnogi, a u segmentu basni, posebna zahvalnost za rad volontera i čarobni svijet “Čigrališta”. Do sada je objavljeno 8 basni, koje možete poslušati na našim kanalima, a za danas posebno sa vama dijelimo basnu “Sve je dozvoljeno ili uvijek biti dobar to niko ne može“, koju je pripremila Aleksandra Vujisić iz “Čigrališta” na sledećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=rskvMxcxTzg. Aleksandra je ujedno bila i gošća jutarnjeg programa na radiju Feniks.

Posjetite
youtube kanal: https://www.youtube.com/channel/UCdvyiF17qzsPiDqC315IcXA,
facebook stranicu: https://www.facebook.com/pg/Audio-poezija-103936691300761/posts/,
instagram stranicu: https://instagram.com/audiopoezija?igshid=160a7uuc0uo4q .

S poštovanjem.

Objavi prvi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

sixteen − 10 =