Preskoči na sadržaj

Održano 49. atletsko prvenstvo Crne Gore za OSI u Baru

Objavljeno u Aktuelnosti

Miloš Spaić i Maja Rajković najbolji su atletičari 49. prvenstva Crne Gore u atletici za osobe sa invaliditetom koje je juče,u okviru Evropske nedelje sporta, održano u Baru.

Spaić je u bacanju kugle, u spojenim kategorijama F11, F12 I F13, slavio sa rezultatom 10,73 metra.

Taj rezultat po tablicama Svjetske paraolimpijske konfederacije vrijedi 714 bodova.

Rajković je u bacanju koplja, u kategoriji F 54, trijumfovala hicem od 11,94 metara, a taj rezultat vrijedi 493 boda.

U trci na 100 metara za osobe sa smetnjama vida (T 12) pobijedio je Miloš Ranitović sa rezultatom 12,83 sekunde, dok je u trci na 100 metara u kolicima, kategorije T 34-54-57, najbrži Nedžad Pepić (25,58 sekundi).

Šampion Evrope iz Groseta, Radmilo Baranin bio je najbolji u bacanju kugle (kategorija F34, 54 – 57) hicem od 8,72 metra, dok je u bacanju koplja, u istim kategorijama iz specijalizovane stolice, pobijedio Danilo Gojković sa rezultatom 19,51 metar.

U bacanju diska, u kategoriji osobe sa smetnjama vida (T 11, 12,13) pobijedio je Nikola Nikolić sa rezultatom 29,19 metara.

U bacanju kugle, kategorija F 41 (osobe niskog rasta) najbolja je bila paraolimpoijka Marijana Goranović sa rezultatom 6,25 metara.

Ona je slavila i u disku hicem od 18,70 metara.

Trener Veljko Čegar kazao je da je zadovoljan ostvarenim rezultatima, navodeći da su dobri imajući u vidu da je kraj atletske sezone.

Zadovoljan sam nastupom Maje Rajković i Danila Gojkovića u bacanju diska i Miloša Spaića u bacanju kugle. Oni su ostvarili približno svoje najbolje rezultate, što je imajući u vidu kraj sezone i smanjen intenzitet treninga je zadovoljavajući pokazatelj”, rekao je Čegar.

On je istakao da crnogorske atletičare u narednoj godini očekuju dva velika takmičenja – Evropsko prvenstvo u Bidgošću i Paraolimpijske igre u Tokiju.

U konkurenciji rekreativaca, kategorija F11-12, u bacanju kugle pobijedili su Marina Živković (6,26) i Boro Anđić (11,33).

Semir Erović (2,30), dok su u disciplini nadvlačenje konopca najbolje bile ekipe Bijelog Polja, u obje konkurencije.

Šampionat je okupio 50 atletičara koji su se nadmetali u kategorijama 11-13(osobe bez i sa smetnjama vida), 31-38(osobe sa cerebralnom paralizom),40-47(osobe niskog rasta i osobe sa amputacijom) i 51-57(osobe sa povredom kičme).

Prvenstvo su, pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta, organizovali Savez slijepih Crne Gore i Paraolimpijski komitet, uz tehničku podršku Atletskog kluba Mornar i Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj.

Šampionat je održan u okviru Evropske nedjelje sporta, čiji su osnovni ciljevi usmjereni na podsticanje građana na bavljenje fizičkim aktivnostima, bez obzira na startost, fizičku spremnost, ili bilo koju drugu karakteristiku pojedinca, kao i na edukaciju građana o zdravom načinu života.

Takmičenje je svečano otvorio izvršni direktor Saveza slijepih Crne Gore Goran Macanović.

 

Objavi prvi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

five × two =