Preskoči na sadržaj

Korisnici Doma starih Podgorica uživali u nastupu orkestra Saveza slijepih Crne Gore

Objavljeno u Aktuelnosti

U četvrtak 17.10.2023. godine, orkestar Saveza slijepih Crne Gore je, sa početkom u 17h održao nastup u Domu starih Podgorica pod nazivom „Muzika na dar“. Tom prilikom, ovaj vokalno instrumentalni sastav koji sačinjavaju članovi Saveza slijepih Crne Gore i njihovi prijatelji, prezentovao je svoje umijeće kroz izvođenje izvornih i pjesama o Podgorici. U ime orkestra, prisutnima se obratila Anđela Dragović, te izrazila zahvalnost na ukazanoj prilici da pokažu potencijale i raznovrsni repertoar koji kontinuirano pripremaju. Budući da se u mnogim zemljama muzika koristi kao sastavni dio različitih procesa liječenja, a da je ona prevashodno izvor lijepih emocija, ovim koncertom, kako je navela želimo korisnicima da poklonimo veče ispunjeno pjesmom, plesom i smijehom. Nastup je započeo interpretacijom Veselina Vukovića, nakon kog su svoje vokalne sposobnosti predstavili Tijana Janjević, Bojana Otašević, Anđela Dragović, Miloš Lalović, Ranko Magovčević i Džano Rastoder. Nakon nastupa, korisnici su izrazili zadovoljstvo zbog održanog nastupa, uz želju za ponovnim susretom.
Ovaj nastup dio je festivala mentalnog zdravlja, koji je po prvi put od strane Instituta za javno zdravlje realizovan u Crnoj Gori od 10-20.10.2023. godine, a po uzoru na isti događaj koji se godinama održava u Vojvodini. Tema ovogodišnjeg festivala bila je empatija, a koncert je praktičan primjer teme festivala.
Kroz sami događaj, poslali smo poruku razumijevanja i podrške svim članovima našeg društva koji su trenutno korisnici Doma starih. Kao osobe sa invaliditetom, koje u najvećoj mjeri čine Orkestar Saveza slijepih,, a uzimajući u obzir činjenicu da društvo često ne prepoznaje razlike i ne posvećuje dovoljno pažnje svim pojedincima u društvu podjednako, koncertom se željelo ukazati na važnost korisnika doma starih kao članova društva, kao i njihov osjećaj važnosti, ispunjenosti i korisnosti.

Objavi prvi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

five + eight =