Preskoči na sadržaj

OMOGUĆIMO JEDNAKOST I KONKURENTNOST OSI NA TRŽIŠTU RADA

Objavljeno u Aktuelnosti

Zakonska regulativa vezana za oblast zapošljavanja osoba sa invaliditetom u Crnoj Gori je, prema mišljenju eksperata najbolja u regionu. Međutim, podaci o broju nezaposlenih osoba sa invaliditetom pokazuju da implementacija nije adekvatna i da su uprkos brojnim benefitima predrasude poslodavaca i dalje dominantne.
Dunja Samardžić, jedna je od rijetkih OSI koje su zaposlenje našle u javnom sektoru.
Dunja: “Trenutno sam zaposlena kao samostalna savjetnica u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma. Radim u Direktoratu za građevinarstvo, na normativno pravnim poslovima, s obzirom da sam završila Pravni fakultet, to je nešto što sam upravo i priželjkivala, baš da se upravo bavim pravnim poslovima.”
Sa kolegama ima izuzetno profesionalan odnos, ali je, kad god joj je to bilo potrebno, nailazila na maksimalno razumijevanje sa njihove strane. Potpuno prilagođavanje radnog mjesta i uslova rada za OSI u velikoj mjeri zavisi od mjera profesionalne rehabilitacije, koje često, usljed komplikovanih procedura traju veoma dugo.
Dunja: “Što se tiče mjera, zbog nekakvih administrativnih problema, neusaglašenosti, došlo je do toga da ja još uvijek nemam asistenta u radu. Moje radno mjesto je prilagođeno, ali ne posredstvom mjera profesionalne rehabilitacije, što znači da sam ipak uskraćena za dio opreme.”
Znatno manji broj zaposlenih žena sa invaliditetom, u odnosu na broj zaposlenih muškaraca, jasno pokazuje da su žene sa invaliditetom u ovoj oblasti izložene višestrukoj diskriminaciji.
Dunja: “Smatram da žene sa invaliditetom jesu diskriminisane, kao i generalno sve žene bez invaliditeta u oblasti zapošljavanja, trpe diskriminaciju. Kako taj problem riješiti, pa riješiti ga tako što ćemo žene mnogo više podsticati, osnaživati, ne samo osnaživati na psihološkom nivou, nego naravno i na profesionalnom planu.”
Umjesto da zaposle osobu sa invaliditetom, čime bi dobili produktivnog radnika koji može doprinijeti poslovanju bilo koje kompanije, preduzeća ili organizacije poslodavci i dalje radije plaćaju doprinose.
Dunja: “Ne možemo očekivati da osobe sa invaliditetom shvataju značaj zapošljavanja i koje su to prednosti kad imate sopstvenu zaradu, svoj posao, samostalno odlazite na posao, sve dok od malena, od djetinjstva, od vrtića, pa preko osnovne i srednje škole, osobe sa invaliditetom ne osnažimo i ne pomognemo im da se socijalizuju kako bi shvatili značaj zapošljavanja.”
Odgovornost se, zaključuje Dunja ni u kom slučaju ne može prenositi na OSI, jer je loše stanje u oblasti zapošljavanja isključiva odgovornost sistema. Omogućimo jednakost i konkurentnost OSI na tržištu rada, pružajući im šansu da iskažu svoje sposobnosti i potencijale.

Video spot o Dunji Samardžić možete pogledati u nastavku – https://www.youtube.com/watch?v=qXMwAPaE7bo&t=3s

Objavi prvi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

six + 3 =