Preskoči na sadržaj

NASILJE – DRUŠTVENI PROBLEM KOJI SE NE SMIJE IGNORIRATI

Objavljeno u Aktuelnosti

Nasilje je prisutno u svim kulturama i različitim slojevima društva. Kod nas je ovaj problem često tabuiziran, nedovoljno prepoznat i nerijetko prihvaćen kao obrazac ponašanja. Najčešće žrtve su žene i pripadnici marginaliziranih društvenih grupa.

Edukativni materijal koji je pred vama sadrži osnovne informacije o vrstama nasilja, prevenciji i načinu prijavljivanja a ima za cilj podizanje svijesti slijepih i slabovidih osoba, posebno žena o ovom problemu koji je često sastavni dio i njihovih života.

Brošura je izrađena u okviru projekta „Osnaživanje slijepih žena za borbu protiv nasilja, diskriminacije i rodne neravnopravnosti“.
Projekat sprovodi Udruženje građana oštećenog vida Tuzla u partnerstvu sa Gradskom organizacijom slepih Beograd i Savezom slijepih Crne Gore  u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Objavi prvi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

18 − fifteen =