Preskoči na sadržaj

Održana peta radionica “Diskriminacija žena oštećenog vida na tržištu rada”

Objavljeno u Aktuelnosti

U srijedu 16. decembra u prostorijama Saveza slijepih Crne Gore održana je peta poslednja radionica „Diskriminacija žena oštećenog vida na tržištu rada“ u okviru projekta „Osnaživanje slijepih žena za borbu protiv nasilja, diskriminacije i rodne ravnopravnosti“. Radionici su prisustvovali i muškarci i žene oštećenog vida, koji su imali priliku da saznaju više o pristupu tržištu rada, uslovima rada, diskriminaciji i mobingu.

Ciljevi projekta su:

• Doprinijeti povećanju znanja osoba oštećenog vida, posebno žena o rodnoj ravnopravnosti, ljudskim pravima, nasilju i borbi protiv diskriminacije.
• Raditi na osnaživanju žena i muškaraca oštećenog vida iz Beograda, Podgorice i Tuzle kako bi se aktivnije uključili u društveni život s naglaskom na pitanja koja se njih direktno tiču.

Projekat sprovodi Udruženje građana oštećenog vida Tuzla u partnerstvu sa Gradskom organizacijom slepih Beograda i Savezom slijepih Crne Gore u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF.

Objavi prvi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

2 × four =