Preskoči na sadržaj

U Hiltonu održan seminar pod nazivom “Marakeški sporazum” u organizaciji WIPO

Objavljeno u Aktuelnosti

U utorak 17. Decembra 2019. godine, u hotelu Hilton, WIPO-Svjetska organizacija za intelektualnu svojinu uz saradnju sa Ministarstvom ekonomije, organizovala je seminar, Marakeški sporazum.
Istorijat, glavne aspekte Marakeškog sporazuma o olakšavanju pristupa objavljenim djelima za osobe oštećenog vida ili osobe sa drugim poteškoćama u korišćenju štampanih materijala, predstavio je pravnik iz Sektora za autorska prava, Svjetska organizacija za intelektualnu svojinu.
Goran Macanović, izvršni direktor Saveza slijepih Crne Gore govorio je na temu “Pravni aspekti pristupačnosti informacija, Konvencija o pravima OSI i domaći propisi.
Informacija o pristupanju Crne Gore Marakeškom sporazumu, upućena je na mišljenje Ministarstvu vanjskih poslova, koje je dalo pozitivno mišljenje, i upućeno je dalje Vladi na razmatranje, u toku prvih sjednica Vlade 2020.godine.
Time je Ministarstvo ekonomije počelo sa aktivnostima koje vode do ratifikacije Marakeškog sporazuma.
Na seminaru je bilo riječi i o izmjenama i dopunama Zakona o autorskim i srodnim pravima, i uklanjanju sintagme “posebne potrebe” u članu 48.

Objavi prvi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

five + nine =