Preskoči na sadržaj

Saopštenje za javnost – Projekat “Audio poezija” nakon dva mjeseca razvoja

Objavljeno u Aktuelnosti

SAVEZ SLIJEPIH CRNE GORE

23.6.2020. godine

Podgorica, Njegoševa 6

Tel: 665-368 i fax: 665-377

E-mail: savezslijepihcg@gmail.com

Web site: www.ss-cg.org

ELEKTRONSKIM I ŠTAMPANIM MEDIJIMA U CG

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

PROJEKAT “AUDIO POEZIJA”, NAKON DVA MJESECA RAZVOJA

Upravo danas, navršava se tačno dva mjeseca od pokretanja naše nove aktivnosti, pod nazivom Audio poezija.

Naime, riječ je o prilagođavanju poezije u audio formatu, koja je prvenstveno  namijenjena osobama oštećenog vida i onima koji ne mogu čitati standardnu štampu, ali i ukupnoj javnosti, koja preferira konzumiranje poezije posredstvom audiovizuelnih objava na internetu.

Još jedan razlog za pokretanje ove značajne aktivnosti, bila je želja da učinimo dostupnim više poezije i poetskih djela, koja se inače u manjem obimu prilagođavaju potrebama osoba oštećenog vida. Biblioteke za slijepe u zemlji i regionu, veoma malo poezije objavljuju u pristupačnim formatima i uglavnom su fokusirane na prozne sadržaje, romane i druge oblike izražavanja putem pisane riječi.

Dalje, namjera nam je takođe da animiramo mlade, manje afirmisane pjesnike i pjesnikinje, da u modernom i dobro opremljenom studiju Saveza slijepih, snime svoje pjesme u audio formatu.

Podsjećamo da pjesnici, odnosno pjesnikinje mogu izabrati da sami čitaju svoje pjesme ili da neko iz našeg studija čita njihove zapise.

Muzičku podlogu za svoje pjesme, mogu izabrati pjesnici, a ukoliko to ne žele, biraju je zaposleni koji rade na projektu „Audio poezija“.

Potom slijedi postavljanje i promocija snimljenih materijala na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, a objavljujemo i video zapise na Youtube kanalu. Zatimpriređenu audio poeziju emitujemo i putem radio talasa Internet radija Feniks i objavljujemo ih povremeno u audio časopisu Saveza, Zvučna revija.

Posredstvom ove aktivnosti Saveza, odnosno izradom i objavljivanjem audio-vizuelnih poetskih priloga na internetupjesnici i pjesnikinje se afirmišu, a ujedno će to biti kanal preko kojeg nudimo prodaju njihovih zbirki poezije.

S ponosom možemo istaći da smo do danas kreirali i objavili preko 100 audio fajlova sa poetskim sadržajima, a takođe smo potpisali i memorandume o saradnji sa: Ratkovićevim večerima poezije iz Bijelog Polja, Forumom mladih pisaca KIC-a iz Podgorice i Književnim klubom JU ZahumljaPoenta poetikaiz Nikšića.

Na kraju, vjerujemo i očekujemo da će se i u buduće naši pjesnici i pjesnikinje interesovati i priključivati realizaciji naše aktivnosti, te da će se Audio poezija dalje razvijati i obogaćivati i biti u službi svih ljubitelja poezije.

Posjetite youtube kanalhttps://www.youtube.com/channel/UCdvyiF17qzsPiDqC315IcXA, facebook stranicu https://www.facebook.com/pg/Audio-poezija-103936691300761/posts/,

instagram stranicu https://instagram.com/audiopoezija?igshid=160a7uuc0uo4q

Objavi prvi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

17 + 7 =