Preskoči na sadržaj

Novi okvir za mobilnost u gradovima. Kako možemo učiniti javni prevoz pristupačnijim za osobe s invaliditetom?

Objavljeno u Aktuelnosti

EU je već usvojila set pravila i zakona za bolju pristupačnost transportu, uključujući prvenstveno željeznički prevoz i prava putnika u vazdušnom, željezničkom, drumskom i vodenom saobraćaju. Međutim, i dalje postoji jaz u pogledu gradskog javnog prevoza gdje se pravila uglavnom donose na nacionalnom, pa čak i regionalnom i lokalnom nivou. Pokušavamo ovo da promijenimo sa predstojećim EU okvirom urbane mobilnosti!

EU trenutno prikuplja informacije za novi Okvir urbane mobilnosti, nakon evaluacije Paketa urbane mobilnosti za 2021. i Mape puta objavljene ranije 2021, čiji je primarni cilj smanjenje emisije štetnih gasova poboljšanje održivosti sistema javnog prevoza. Takođe će predložiti akcije za sprovođenje ciljeva Strategije pametne i održive mobilnosti. Doprinijeli smo javnim konsultacijama i usredsredili smo se na nekoliko oblasti u kojima vidimo najbolji potencijal za poboljšanje pristupačnosti i inkluzivnosti za osobe s invaliditetom:

Da bi gradska mobilnost bila održivijajavni prevoz mora biti pristupačan. Suočavajući se sa demografskim promjenama, pristupačnija transportna mreža ključna je za naredne godine. Za postizanje ovog cilja potrebno je snažnije zakonodavstvo EU.
Ali mobilnost se ne odnosi samo na javni prevoz, već se odnosi i na gradsko okruženje. Osim autobusa, tramvajarješenja za zajedničku mobilnost, EU treba da uključi i pristupačnost parking mjesta za osobe s invaliditetom, strogu politiku o zloupotrebi blokiranja parking mjesta za osobe s invaliditetom, pristupačnost gradske pješačke i biciklističke infrastrukture, uključujući kvalitet i pristupačnost trotoara, sigurne i pristupačne prelaze puteva i politiku ograničavanja blokiranih trotoara.
Dalje, mobilnost nadilazi i infrastrukturu: informacije, uključujući digitalne formate, poput veb sajtova i mobilnih aplikacija, takođe moraju postati pristupačnije.

Još nije jasno kakve će (zakonodavne) alate Komisija predložiti kako bi se postigla održivija urbana mobilnost. Više detalja će biti uključeno u Komunikaciju nakon javne rasprave. Ali, naravno, već imamo neke ideje. Evo šta preporučujemo:

Planovi održive urbane mobilnosti (SUMP) već postoje kao sredstvo za povećanje održivosti gradova. SUMPovi bi trebali biti obavezni za sve gradove i trebaju uključivati zahtjeve pristupačnosti. Osobe s invaliditetom njihove predstavničke organizacije treba sistematski konsultovati na lokalnom i nacionalnom nivou o njihovim potrebama;
Intersektorski pristup urbanom planiranju: važno je uzeti u obzir druge prepreke na koje osobe s invaliditetom mogu naići pri pokušaju pristupa javnom prevozu. Na primjer, u gradovima kao što je Brisel, činjenica da automati za prodaju karata nisu dostupni svim osobama s invaliditetom može rezultirati finansijskim gubitkom za putnike s invaliditetom, jer je skuplje kupiti kartu od vozača autobusa nego na automatza prodaju karata na stanici. Dakle, pristupačnost javnog prevoza je takođe važna. Žene, LGBT osobe, mogu se suočiti sa daljim preprekama zbog uznemiravanja javnosti ili zabrinutosti za ličnu bezbjednost kada koriste javni prevoz.
Javne nabavke: Ovo je djelimično pokriveno Direktivom o javnim nabavkama, ali bi trebalo da postoje jasnija pravila za zahtjeve pristupačnosti vozila javnog prevoza, infrastrukture i mašina za prodaju karata. Trenutno svaki grad nabavlja svoja vozila, a zahtjevi nisu usklađeni, što dovodi do kupovine nedostupnih vozila i rasipanja javnog novca. Točak ne mora da se izmišlja svaki put, postoje tehnička rješenja, ali postoji neslaganje između specifikacija u pozivu za podnošenje ponuda, predloga proizvođača i realnom stanju zahtjeva osoba s invaliditetom koje treba poboljšati.

Nakon javnih konsultacija Komisije koje su se završile 23. septembra, Komisija planira da usvoji Saopštenje o novom Okviru urbane mobilnosti u trećem kvartalu 2021.

Izvor: https://www.edf-feph.org/the-new-urban-mobility-framework-how-we-can-make-public-transport-more-accessible-for-persons-with-disabilities/

Prevela: Jovana Dragašević

Objavi prvi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

13 + thirteen =