Preskoči na sadržaj

Inicijalni sastanak sa Zajednicom opština Crne Gore

Objavljeno u Aktuelnosti

Aktivnosti projekta „E-pristupačnošću do građanskog aktivizma OSI“, koje su usmjerene ka poboljšanju komunikacije između organa lokalne samouprave i građana i građanki s invaliditetom predstavljane su Zajednici opština Crne Gore.
Izvršni direktor Saveza slijepih Crne Gore Goran Macanović i savjetnica za međunarodne odnose Katarina Bigović sastali su se sa zamjenikom generalnog sekretara Zajednice opština Crne Gore, Sašom Šćekićem, u četvrtak 9.septembra 2021.godine.
Na sastanku je bilo riječi o poboljšanju strukturnog dijaloga, iniciranja poboljšanja trenutne situacije na polju e- pristupačnosti.
Aktivnosti pomenutog projekta treba da doprinesu lakšem razumijevanju i prihvatanju zaposlenih u lokalnim upravama da način rada prilagode u skladu sa važećim propisima, te da tako svi materijali i sadržaji koji budu kreirani i namijenjeni za opštu javnost, obavezno budu pristupačni i osobama s invaliditetom.
U toku je sprovođenje monitoringa pristupačnosti sajtova lokalnih samouprava i sajta Zajednice opština Crne Gore u cilju sagledavanja trenutnog stanja i izrade zaključaka i preporuka za poboljšanje.
Na inicijalnom sastanku dogovoreni su i naredni koraci, koji će biti objedinjeni i u okviru sporazuma o saradnji.
Nadamo se da će kontinuirana zajednička saradnja unaprijediti stanje u oblasti e- pristupačnosti za OSI.
Projekat „E- pristupačnošću do građanskog aktivizma OSI“ realizuje Savez slijepih Crne Gore u partnerstvu sa lokalnim organizacijama slijepih za Bar i Ulcinj; Nikšić, Šavnik i Plužine; Pljevlja i Žabljak, a podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika- M'BASE“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich Ebert Stftung (FES), NVO Politikon mreža i NVO Centar za istraživanje i zaštitu ptica (CZIP). Program finansira Evropska unija.
Koordinatorka projekta,
Katarina Bigović

Objavi prvi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

fourteen − thirteen =